Workshops

Inclusive Games biedt een echte training in inclusie aan. We overlopen kort wat de termen diversiteit, inclusie en inclusief leiderschap precies betekenen en gaan vervolgens over op het concept achter Khaleǐdoscope V® en de regels van het spel. Daarna is het aan u!

Wij moedigen u aan u de kenmerken van inclusief leiderschap eigen te maken en ze volgens uw inzichten te interpreteren.

Pas op: onze workshops bieden een immersieve ervaring, maar zijn nooit dwingend. We nodigen u uit om uit uw comfortzone te treden, maar we gaan u nooit in een positie maneuvreren waarbij u zich niet goed voelt. U weet op elk moment precies wat we van u gaan vragen en u behoudt altijd de controle over de informatie die u wel of niet wenst te delen.

Hoe het werkt ?

Doelgroep : De Khaleǐdoscope® workshops richten zich tot zowel scholen als bedrijven. De enige vereiste is dat de deelnemers Engels, Frans of Nederlands kunnen lezen. Elke andere formule is bespreekbaar. Neem contact op met mij om een formule op maat aan te vragen.

 

Soorten workshops : Een typische workshop duurt tussen 2,5 en 3 uur. Die bestaat uit een korte theoretische voorstelling, onmiddellijk gevolgd door oefeningen om de aangeboden concepten in de praktijk te brengen.

 

Aantal deelnemers : Om iedereen de kans te geven intensief aan de workshop deel te nemen en met het oog op het gevoelige karakter van de aangeboorde thema’s, aanvaarden we maximum 20 deelnemers voor de Khaleǐdoscope® workshops. Aarzel zeker niet om contact met ons op te nemen voor grotere groepen.

Stap 1 : Theoretische herhaling van de begrippen diversiteit, inclusie en inclusief leiderschap en voorstelling van Khaleǐdoscope®.

 

Stap 2 : Het Khaleǐdoscope V® spel zelf, in groepen van 4 à 5 spelers maximum. De deelnemers moeten minstens één gemeenschappelijke taal hebben (Engels, Nederlands of Frans).

 

Stap 3 : In subgroepen: toetsen van de geleerde begrippen aan het dagelijkse leven van de deelnemers en bespreking van hoe de deelnemers de workshop ervaren hebben. Collectieve synthese van het geleerde.
 

Hoe reserveer ik een workshop?

Vooraleer u een workshop reserveert vraag ik u contact op te nemen voor een verkennend gesprek per telefoon of per Skype. Hierbij kunnen we uw verwachtingen en behoeften duidelijk bepalen. Zo krijgt u een opleiding die zo goed mogelijk aansluit op uw doelstellingen.

Na dit eerste gesprek kunt u desgewenst het inschrijvingsformulier invullen om een workshop te reserveren.